top of page

Transporter

Bli fossilfri med oss.

Var med och ta steget mot en hållbar värld tillsammans med oss!
För att reducera utsläppen av CO2 har våra transportörer lanserat ett ”EKO-tillägg” som innebär att du som kund kan få en fossilfri och klimatsmart transport genom ett mindre pristillägg. På så sätt kan du som har rigorösa klimat­ambitioner dra ditt strå till stacken och samtidigt både spetsa till och nå upp till ditt företags miljömål!

Våra transportörer köper bara in drivmedel med minst 20% inblandning av ett fossilfritt och förnyelsebart bränsle såsom HVO eller RME till deras drivmedelsanläggningar.

 

Vår och deras ambition är dock att öka denna andel successivt med målsätt­ningen att komma upp till minst 90% fossilfritt och förnyelsebart bränsle i deras tankar.
 

Vad kostar det att bli fossilfri?
Liksom priset på den fossila dieseln varierar över tiden, varierar även priset på fossilfria och för­nyelse­bara alternativ. Det aktuella EKO-tillägget är därför ett rörligt påslag som läggs ovanpå det totala priset för transporten. Om du har avtalat om ett rörligt drivmedelstillägg med våra transportörer och väljer att köpa ett EKO-tillägg för fossilfria transporter, beräknas priset för EKO-tillägget på priset för transporten inklusive drivmedelstillägg (DMT).

EKO-tillägget är ett procentpåslag så du kan därmed hålla dig uppdaterad och själv räkna ut pristillägget i kronor och ören för just din transport.
All info om detta får du om du bokar en transport via våra transportörer, och kanske också ett renare samvete – just idag!

Lastbilar parkerade i kö

Vi vill jobba med hållbarhet som mycket det går.
Flexibla moduler, och flexibla transporter skapar hållbarhet i vår värld.
Tack för att du tänker på hållbarhet du med.

bottom of page